3D Scanning / Reality Capture

for ARCHITECTS

Ο ρόλος της τεχνολογίας 3D Scanning στην αρχιτεκτονική.

Η χρήση λύσεων 3D Scanning σε έργα αρχιτεκτονικής επιταχύνει τη διαδικασία ολοκλήρωσης των εργασιών και αυξάνει την ακρίβεια τεκμηρίωσης. Συγκεντρώνοντας με ευκολία όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για την ολοκλήρωση ενός project, οι αρχιτέκτονες μπορούν να αφοσιωθούν σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά: το σχέδιο.

Η συλλογή πληροφοριών από το πεδίο γίνεται πλέον σε ελάχιστο χρόνο με την απαιτούμενη ακρίβεια,  η δημιουργία 3D scan as-built είναι παιχνίδι ενώ η διαστασιολόγηση απαιτεί την ελάχιστη προσπάθεια. Εντυπωσιακές τρισδιάστατες περιηγήσεις δημιουργούνται σε πολύ λίγο χρόνο και η ευκολία με την οποία μπορεί κανείς να μοιραστεί τα δεδομένα είναι ασύλληπτη.


Θέλεις να μάθεις τι τύπος 3D Scanning είσαι;

Λύσεις 3D Scanning

Leica BLK360

Εξαιρετικά μικρός και ελαφρύς, είναι μοναδικός στο είδος του.  Αιχμαλωτίζει με λεπτομέρεια κάθε χώρο λαμβάνοντας έγχρωμες εικόνες υψηλής ανάλυσης που συνδυάζει με το υψηλής ακρίβειας σύννεφο σημείων της σάρωσης.
Ζυγίζει μόνο 1.1 kg.
Εύρος σάρωσης έως 60m.
Σαρώνει 360,000 σημεία/sec.
Διαστάσεις ύψος: 16cm x διάμετρος: 10cm.
Φωτογραφίζει σφαιρικά 360°.

Matterport Pro2 3D Camera

Η Matterport Pro 3D Camera συλλέγει ακριβή οπτικά & χωρικά δεδομένα (3D & 2D) με το πάτημα ενός κουμπιού.  Σε ελάχιστο χρόνο μέσω της online πλατφόρμας προσφέρει ένα ολοκληρωμένο, εντυπωσιακό 3D μοντέλο που χρησιμοποιείται για προβολή (VR tours) και επεξεργασία (Point cloud) με τη χρήση εφαρμογών όπως οι Autodesk ReCap® ή Revit ®.  Ιδανική για αποτύπωση εσωτερικών χώρων.

Leica RTC360

Με πλήρη σάρωση & HDR να ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 2 λεπτά, ο RTC360 έχει εξαιρετική απόδοση τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.
Ζυγίζει 5,3 kg.
Εύρος σάρωσης έως 170μ.
Σαρώνει 2 εκατομμύρια σημεία/ sec.
Προσφέρει μεγάλη ευελιξία στο πεδίο καθώς οι θέσεις των επιμέρους σαρώσεων υπολογίζονται και καταγράφονται αυτόματα  μέσω της τεχνολογίας VIS (Virtual Inertial System Tech.).

Οφέλη από τη χρήση της τεχνολογίας 3D Scanning

Χρήση παντού

Η τρισδιάστατη σάρωση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε υποδομή, σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο, νύχτα ή μέρα.

Εξοικονόμηση χρόνου

Ο χρόνος εργασίας για μετρήσεις και καταγραφή συνθηκών πεδίου μειώνεται δραματικά. Τα δεδομένα επιβεβαιώνονται στο πεδίο (real time visualization) και εύκολα ανακοινώνονται στην ομάδα εργασίας. Το κόστος περιορίζεται στο ελάχιστο.

Ακρίβεια & λεπτομέρεια

Σε μικρό χρόνο, οι επαγγελματίες έχουν αποτυπώνουν τις υπάρχουσες συνθήκες με κάθε λεπτομέρεια και τη μέγιστη ακρίβεια.

Πλήρεις αναφορές

Η πληροφορία που δίνει η 3D σάρωση είναι πλήρης επιτρέποντας στους αρχιτέκτονες να ελέγξουν οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν την αρχιτεκτονική των δαπέδων, των τοίχων, των κτιρίων κ.α. εξετάζοντας κάθε χρήσιμη ή κρίσιμη λεπτομέρεια.

Αρχείο

Η τεκμηρίωση ενός χώρου/μιας υποδομής είναι δεδομένη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή για περαιτέρω εργασίες.

Ασφαλείς μετρήσεις

Η ασφάλεια είναι δεδομένη ακόμα και σε περιπτώσεις υποδομών με δύσκολη πρόσβαση ή επικίνδυνες συνθήκες λόγω της εύκολης εξ αποστάσεως καταγραφής που προσφέρει η 3D σάρωση.

Επενδύστε ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης σας.  
Επένδυση σε αγορά

Ανακαλύψτε ποια είναι η λύση που ταιριάζει στις ανάγκες του γραφείου σας και επενδύστε στην αγορά του. Αυξήστε την παραγωγικότητα σας, μειώστε δραστικά τα κόστη εργασίας, ανοίξτε νέους ορίζοντες για την επιχείρηση σας.

Ενοικίαση εξοπλισμού

Εάν δεν είστε σίγουροι για την χρησιμότητα μιας λύσης 3D Scanning για την ολοκλήρωση των συνηθισμένων εργασιών που αναλαμβάνετε, μπορείτε να μισθώσετε τον εξοπλισμό οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε για να ολοκληρώσετε ένα project που απαιτεί τη χρήση σαρωτή (3D Laser Scanner).

Υπηρεσίες 3D σάρωσης

Εξειδικευμένοι μηχανικοί της εταιρίας μας μπορούν να αναλάβουν την καθοδήγηση και εκπαίδευση σας, ακόμα και την ολοκλήρωση ενός project τρισδιάστατης αποτύπωσης.

ask for a demo.
It's free!

Η εμπειρία ενός αρχιτέκτονα

Ο Kyle Barker έχει πάνω από δέκα χρόνια εμπειρίας ως αρχιτέκτονας και σχεδιαστής. Η εμπειρία του περιλαμβάνει  αρχιτεκτονική, interior design και σχέδιο. Ως Project Architect, ο Kyle δοκιμάζει την τεχνολογία 3D Scanning για να αυξήσει την ακρίβεια και να διευκολύνει την διαδικασία ολοκλήρωσης των έργων που αναλαμβάνει το γραφείο του.
ΔΙαβαστε το αρθρο 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 697 28 34 294 ή στείλτε το αίτημα σας στο a.sardelianos@metrica.gr.